Novi izazovi zahtijevaju nova rješenja. Jedno od novih rješenja koje se pojavljuje za vrijeme zadnje ekonomske krize je ekonomija dijeljenja stoga je Forum mladih SDP-a Zadar za svoje članove  održao For(um) tribinu pod nazivom „Ekonomija dijeljenja".

Na održanoj tribini predstavljen je i dokument kojeg su izradili Matea Bašić i Andrija Jurčević.

Ekonomija je motor države, zdrava ekonomija zadržava mlade ljude u Hrvatskoj, financira mnogobrojne socijalne programe, gradi mostove. Ekonomija nije nešto što postoji u zrakopraznom prostoru pa je u nekim zemljama uspješna a u nekima nije, iza zdrave ekonomije stoje politike koje grade infrastrukturu i stvaraju zakonodavni okvir da sve teče nesmetano. Programskim politikama SDP se zalaže za tržišnu, socijalnu i ekološku ekonomiju. Jedan od noviteta koji je SDP programski podržao odnosi se na ekonomiju dijeljenja i cirkularnu ekonomiju. Smatramo da u javnosti ne postoji dovoljno prepoznavanje ekonomije dijeljenja pa smo si dali truda istražiti i sumirati najbitnije značajke i aktere kao i buduća predviđanja i trendove. Smatramo da nam je dužnost, ako želimo dobro društvo, educirati se, međusobno razgovarati, poticati znatiželju i inovaciju. Stajati snažno u svojim lokalnim sredinama i nesebično pridonositi informacijama u ovom vremenu uglavnom populističke retorike i ad hoc rješavanja problema.

Zbog velikog interesa Forum mladih SDP-a Zadar će u narednom periodu organizirati istu tribinu i za širu javnost, a o terminu održavanja bit će te naknadno obaviješteni.