ZADAR- Oživimo Poluotok - krilatica je vladajućih pod kojom se sve radi kako bi zamrla povijesna jezgra. Najnovije povećanje cijena parkiranja, zabrana reklamiranja i drastično poskupljenje javne površine, posljednje su mjere koje izravno udaraju na gospodarske aktivnosti i život na Poluotoku, kazao je predsjednik GO SDP Zadar Antun Novoselović na konferenciji za novinare.

Ona je sazvana na temu „Problemi zadarskog gospodarstva - pravo na rad i uvjete rada" kako bi se na njoj predstavio novu predsjednicu Savjeta za gospodarstvo Sandru Lordanić Lukavac.

Cijela gospodarska aktivnost gradske vlasti, prema riječima Novoselovića svodi se na cijeđenje poduzetnika i onemogućavanje njihovog razvoja s kojim bi došla i nova zapošljavanja. - Temelj gospodarske aktivnosti trebali bi biti proizvodnja i izvoz, a a jedino što zadnjih godina izvozimo je obrazovana radna snaga, istaknuo je Novoselović, citirajući jednog anketiranog Zadranina koji je kazao kako zadarsko sveučilište daje najobrazovanije konobare. Iz Zadar bježe i investitori glavom bez obzira, ustvrdio je Novoselović, podsjetivši na najavu gradnje hotela Hilton i Hayat, te zonu Crno.
Da zadarski SDP ima svoja rješenja, prezentirala je Sandra Lordanić Lukavac govoreći o autohtonoj poljoprivrednoj proizvodnji koju priječe administrativne barijere do tržišta. Ona predlaže da se ta ponuda domaćeg stanovništva nađe na zidićima i uz ograde uzduž Jadranke magistrale i državne ceste uz Vir.