Zamjenik župana Zadarske županije Šime Mršić svečano je otvorio 18. izdanje Festivala cvijeća u Sv. Filipu i Jakovu, koji se održava u sklopu Županijskih dana.

Festival cvijeća u Svetom Filipu i Jakovu u znaku je obilježavanja Europske godine kulturne baštine, a ovogodišnja zanimljivost je i izložba orhideja. Cvijeće na otvorenju festivala pjesmom je zalila studentska skupina A.K.A. Crescendo. U nedjelju će festival  završiti  koncertom Mije Dimšić i puštanjem lampiona s Velikog mula u večernjim satima.

Festival cvijeća tijekom ovih 18 godina prerastao je u renomiranu manifestaciju koja u tri dana programa donosi brojna popratna događanja - od eko radionica, prezentacija, natjecanja aranžera do kulturno-zabavnog programa.

„Ne treba zanemariti činjenicu da festival cvijeća posjeti oko 20 tisuća gostiju, što ga svrstava u jednu od značajnijih manifestacija Županijskih dana. Nadam da će ova cvjetno - turistička manifestacija dodatno motivirati naše žitelje na sadnju cvijeća, jer je i izgled vrtova iznimno važan segment turističke ponude. Zato su ovakvi sajmovi posebno važni, jer su prigoda da se na jednom mjestu nabave sadnice, ali i dobiju sve potrebne informacije od stručnjaka", poručio je zamjenik Mršić, koji je u Sv. Filipu i Jakovu bio i u svojstvu izaslanika predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, pod čijim se pokroviteljstvom održava 18. Festival cvijeća.