Lift koji vodi na most, kojim su spojeni Poliklinika i Bolnica, od jučer je zatvoren. Povezano je to s novim gradilištem rušenja zgrade zaraznog, na koju se naslanja most, i gradnje projekta dnevne bolnice, doznali smo od ravnatelja dr. Željka Čuline i predsjednika Upravnog vijeća Zorana Škrgatića koje smo danas zatekli ispred zatvorenog lifta.

Jedina alternativa za pacijente, ostale građane i osoblje preko pješačkog prijelaza na Ulici Nikole Šubića Zrinskog. Većina pješaka, čekajući uzalud da im se upali zeleno svjetlo, pretrčavaju na crveno tu nimalo bezopasnu cestu. Ne znaju da na semaforu trebaju pritisnuti tipku za paljenje zelenog svjetla.

Iz istog razloga je ukinuta naplata parkiranja na parkiralištu Poliklinike, a ne zato što aparati za račun usluge parkiranja ispuštaju elektricitet i korisnike trese struja. Do kada će rampe biti dignute, a lift zatvoren? Do daljnjega, rekli su čelni ljudi bolnice. Zgrada hitnog bolničkog prijema obložena je zbog zaštite drvenim daskama. Kada će rušenje? Uskoro, precizan je bio ravantelj Čulina.