U nedjelju 7. srpnja na Trgu Stjepana Radića popularnoj maloj pjaci u Omišu, održana je treća posljednja izborna večer u kojoj je nastupilo trinaest klapa, od toga sedam ženskih i šest muških redoslijedom. Prema mišljenju stručnog ocjenjivačkog povjerenstva u sastavu mag.art. Blaženko Juračić, Mićo Friganović, mo. Mojimir Čačija, prof. Velebit Veršić i mr.sc. Marijo Krnić, najbolji nastup u ženskoj konkurenciji sa jednakim brojem bodova imale su klapa Luše iz Splita i Ankora iz Podstrane s osvojenih 46,4 bodova dok je među muškim klapama bila najbolja klapa Vokalisti Salone iz Solina, s osvojenih 45,9 bodova. Ova večer donijela je i konačan odgovor na pitanje koje su klape izborile pravo nastupa u završnim večerima.

U završenoj večeri ženskih klapa koje će se održati u petak 19. srpnja na Trgu sv. Mihovila nastupiti će klape: Orca - Split, Luše- Split, Ankora- Podstrana, Teranke - Pula, Preženca - Zadar, Skontradura - Dubrovnik, Figurin - Zagreb, Stentoria - Daruvar, Mirabela CZK - Omiš i Ventula - Split.

U muškom finalu koje je na rasporedu u subotu 20. srpnja slušat ćemo klape: Vinčace - Novi Vinodolski, Stine - Zagreb, Contra - Split, Bošket - Zagreb, Vokalisti Salone - Solin, Sebenico - Šibenik, Korda - Lumbarda, Munita - Zadar, Flumen - Rijeka, Oneum - Omiš i Kaleta - Zadar.