ZADAR- Tvrtka MDK Građevinar iz Dubrovčana (u sastavu općine Veliko Trgovišće) prijavila je krajem listopada gradilište na Bilom brigu, gdje se ovih dana, unatoč kiši intenzivno radi. Prema građevinskoj dozvoli, izdanoj u srpnju ove godine, gradi se stambeno-poslovna zgrada. Projektant je Nikola Miletić iz Zagreba, a nadzorni inženjer Andrija Šarić iz Zadra. Investitor je Velekem, veletrgovina boja i završnih materijala u građevini sa sjedištem u Sesvetama.

Točno prije dvije godine Grad Zadar je prodao tvrtki Velekem zapušteni teren od 1.409 m2 na Bilom brigu za 2.4 milijuna kuna. Bivši HSS-ov čelnik Zdravko Šarić, direktor zadarskog dijela Velekema, tada se nije jasno očitovao o namjeni tog terena koji se, kako je rekao, nalazi na atraktivnoj lokaciji. Oni nisu poslali ni pismo namjere za natječaj Grada Zadra, ali za njih je to bila poslovna prilika pa su je iskoristili. Dali su najveću ponudu od 223 eura u odnosu na 150 eura, koliko su u Odjelu za gospodaranje gradskom imovinom odredili cijenu. U igri su bile još dvije, nešto niže ponude.

U skladu s Prostornim planom Grada Zadra, uz Ulicu Bleiburških žrtava dogodine će se podići manja zgrada s 12 stanova, slična građevinama u okruženju. U gradilištu je ostala zarobljena reklama za servis Škode.