U nedjelju je i u Zadru svečano obilježen Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju. Roditelji Palčića okupili su se u dječjoj igraonici „Zazu" gdje su uz prigodan program i svečanu tortu proslavili ovaj važan dan kako za djecu tako i za roditelje.

Cilj obilježavanja Međunarodnog dana svjesnosti o prijevremenom rođenju je usmjeravanje pozornosti na problem prijevremenog rođenja koji je jedan od vodećih uzroka smrti novorođenčadi te drugi po redu, odmah poslije upale pluća, uzrok smrti djece do pete godine starosti.

Obilježavanje Međunarodnog dana svjesnosti o prijevremenom rođenju u Zadru završit će prekrasnim humanitarnim koncertom u prosincu, o čemu ćemo uskoro imati i detaljnije informacije.

- Veliko hvala svima koji su pomogli da s veseljem obilježimo još jedan Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju, dan Palčića! Hvala Branka divnoj torti, igraonici Zazu na ustupljenom prostoru, brizi za dječicu i dekoracijama. Palčić gore za život!, poručuju voditeljice zadarske podružnice Kluba roditelja nedonoščadi Palčići Marina Vidaković i Ivana Zubak Čižmek.