Nije prošlo niti godinu i pol dana, od kada je iz zgrade Tržnice iseljen Konzum, a useljen Sarag, početkom iduće godine vratit će se Konzum. Informacija koja se pročula među kupcima, potvrđena je u upravi Tržnice.

- Sarag je prije 15-ak dana zatražio suglasnost Nadzornog odbora Tržnice za davanje u podzakup tog prostora. Najavili su nam da idu u pregovore s Konzumom, ali nemamo još službenu povratnu informaciju o postignutom dogovoru. NO je to prihvatio i dao im suglasnost, a na njima je da to sada realiziraju, rekao nam je direktor Tržnice, Tomislav Letinić.

Prema informacijama koje smo dobili od direktora Tržnice, petogodišnji ugovor sa Saragom o najmu potpisan je 1. kolovoza. Prema prijašnjem ugovoru između Tržnice i Saraga, mjesečni najam je iznosio 17 tisuća eura, koliko su plaćali za najam prizemlja zgrade u kojoj je bio Konzum u podnajmu dok je Sarag malu trgovinu te poljoapoteku iz koje su iselili.

Prodavačice koje su iz Konzuma prešle u Sarag, također su čule, ali nisu službeno informirane o povratku Konzuma. One su kako doznajemo u Saragu imale veću plaću, a manje posla. Za građane Poluotoka, povratak Konzuma je dobra vijest, jer im je njihova trgovina bila povoljnija i dostupnija.

Sarag ima i drugu trgovinu u Gradu, pa je otvaranje konkurencije samom sebi, nije ispao dobar poslovni potez. Ta trgovačka kuća u vlasništvu Ivice Suraća, proširila se i na Gaženicu, gdje pored otvorene trgovine u zgradi terminala, uskoro planiraju gradnju hotela preko druge Suraćeve tvrtke. Za Konzum koji je zatvorio najveću trgovinu nasuprot Autobusnom kolodvoru, povratak na Gradsku tržnicu trebao bi nadomjestiti jedno veliko prodajno mjesto u Zadru.