Ovih je dana započelo uređenje poslovnog prostora u Ulici Špire Brusine 19. U nekadašnje prostorije Splitske banke, koja je zatvorila nakon spajanja s OTP-om, useljava se pekarska industrija Mlinar.

S popularnim hrvatskim lancem pekara kao najpovoljnijim ponuditeljem Grad Zadar sklopio petogodišnji ugovor o zakupu po mjesečnoj cijeni od 31,92 eura/m2. S obzirom na to da je riječ o površini od 138 m2, Upravni odjel za gospodarenje gradskom imovinom od ovog će ugovora za novu pekaru na Poluotoku uprihoditi ukupno 2 milijuna kuna.

Unatoč tome što je na istom natječaju stiglo čak pet ponuda za prostor u istoj ulici, na kućnom broju 8, taj će lokal do daljnjeg ostati prazan.

- Pristigla ponuda j.d.o.o. LUCKY STREET FOOD Zadar udovoljava uvjetima natječaja (dokumentacija potpuna), ponuđena cijena je 50,20 EUR-a po m2. Iako je ponuda najpovoljnija, ugovor s istim neće biti zaključen iz razloga što nije ispunio uvjete za zaključenje ugovora, tj. nije platio iznos koji je bio uvjet za zaključenje ugovora. Zbog toga će se za naprijed navedeni poslovni prostor ponovno raspisati natječaj, odgovorili su nam iz gradske uprave čiji je natječaj tako "izigrala" tek osnovana tvrtka za ugostiteljstvo, turizam i usluge.

Temeljem posljednjeg javnog natječaja sklopljen je petogodišnji ugovor i za skladište od 9 m2 u Ulici don Ive Prodana 12 kojeg će 9 eura/m2 mjesečno plaćati obrt WIT BOY.