Unatoč apelu kojeg je jučer javnosti uputio županijski vatrogasni zapovjednik Boris Jović, stanovnici Zadarske županije i dalje spaljuju korov i granje te time izazivaju požare koji se zbog bure brzo rasplamsaju.

Zbog neodgovornih građana zadarski vatrogasci i jučer su cijeli dan bili angažirani na gašenju vatre u okolici Zadra. Zabilježen je ukupno 21 požar na otvorenome, među kojima je i onaj u Škabrnji. Prizore vatre koja je buknula oko 16 sati objavila je Facebook stranica Vatrogasci - Oni su naši heroji, a prema informacijama iz Županijskog vatrogasno operativnog centra, vatru su gasila 2 vozila s 3 djelatnika. Izgorjelo je 150 x 150 m trave.

Posljednje intervencije zabilježene su u 19:03 sati u Podgrađu kod Benkovca, gdje su požar u hrastovoj šumi gasila 3 vatrogasca s 2 vozila, te u 20:18 sati u Galovcu gdje su zbog požara na travi angažirana 4 vatrogasca s 2 vozila.

Iz JVP-a Zadar ponovno pozivaju javnost da se u narednom periodu suzdrže od loženja vatre na otvorenom prostoru s obzirom na to da je požare otežano gasiti zbog novonastale situacije uzrokovane virusom COVID-19 koja zahtijeva izbjegavanje okupljanja više osoba na jednom mjestu.