U Zadru je pokrenuta solidarna pedaloonica, namijenjena onima kojima je bicikl ovih dana sredstvo za odlazak na posao ili nužnu nabavku namirnica.

- S obzirom na to da je privremeno došao kraj javnom prijevozu i uzevši u obzir da ne posjeduje svatko automobil, a dosta ljudi će još uvijek morati putovati, Ivan se javio s voljom da pomogne za vožnju osposobiti bicikle koji nakon zime možda nisu u voznom stanju, a pridružio mu se i Nino, stoji u objavi Mreže solidarnosti Zadar.

Radi se o kriznom popravljanju, dakle nužnim popravcima poput zamjene zračnica i osposobljavanja kočnica i pogonskog dijela da koliko-toliko funkcioniraju.

- Vrlo rado ćemo dati i savjete onima koji se inače ne kreću redovito biciklom po gradu - kako naći najbolju rutu do posla, kako se ponašati u prometu ili kako osnovno održavati bicikl. Zasad su u ovome Ivan i Nino sami, uz nešto naše pomoći, a nadamo se da ćemo ovim putem doprijeti do još voljnih biciklopopravljača koji jedva čekaju zasukati rukave!

Ukoliko ste zainteresirani za priključivanje njihovom timu, Mreža solidarnosti Zadar poziva vas da se javite u inbox njihove stranice. Svaka akcija će se odvijati prema preporukama Civilnog stožera u cilju zaštite s maksimalnim mjerama opreza.