Na jučer održanoj sjednici Vlade RH usvojene su odluke o odgodi nabave višenamjenskih borbenih aviona i održavanja prvoga hrvatskog međunarodnog vojnog zrakoplovnog mitinga "CROIMAS 2020", koji se 30. svibnja trebao održati u Zadru.

Ministar Krstičević je uoči sjednice Vlade RH izjavio kako se postupak nabave višenamjenskih borbenih aviona odgađa jer će se time solidarizirati i štedjeti zbog krize izazvane epidemijom koronavirusa, rekavši kako su se "stvari dramatično promijenile i moramo voditi računa o tome da preživimo".

Ministar je pojasnio kako će se o nabavci zrakoplova razgovarati nakon što prođe pandemija i kad gospodarska situacija bude bolja.

- I naši partneri koji prikupljaju ponude tražili su da se odgodi, mi ćemo odgoditi, a cilj je da se dobiju kvalitetne ponude, kazao je.

Time se prvi hrvatski međunarodni vojni zrakoplovni miting "CROIMAS 2020" (Croatian International Military Airshow) koji se trebao održati u Zadru 30. svibnja ove godine, odgađa za 30. svibnja 2021. godine.

Ministar Krstičević je na sjednici izvijestio kako je Republika Hrvatska u prigodi Dana državnosti planirala prvi put organizirati jednu ovakvu manifestaciju koja bi privukla veliki broj domaćih i stranih gostiju te na najbolji način prezentirati Republiku Hrvatsku u svijetu.

Dodatno je istaknuo kako ovom odgodom Republika Hrvatska pokazuje i razumijevanje za saveznike i partnere koji također imaju prioritete u rješavanju svojih nacionalnih izazova u svjetlu koronovirusa.