NOVO Uzrok požara na brodu je djelovanje toplinske energije otvorenog plamena, javila nam je glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin nakon dovršetka policijskog očevida.

To znači da je požar podmetnut, pa kriminalističko istraživanje ide u smjeru otkrivanja počinitelja kaznenog djela oštećenja tuđe stvari. Postupak se pokreće na prijedlog vlasnika broda, koji trenutno nije u Zadru, pa se još utvrđuju sve okolnosti, među kojima i visina materijalne štete. Izgorjelo je 5x2 metara plastike gornje palube broda koji se već neko vrijeme ne koristi.

RANIJE Vatra je zahvatila toalet i okolni prostor, kao i gipsane ploče na gornjoj palubu. U tijeku je policijski očevid kojim će se utvrditi uzrok i ostale okolnosti požara.

RANIJE U 13:26 sati Županijski vatrogasno-operativni centar zaprimio je dojavu o požaru na brodu Viking, privezanom na mulu u uvali Dražanica.

Prema prvim informacijama, gorjeli su tepisi i madrac na gornjoj palubi broda. Na teren je izašlo 9 vatrogasaca s 4 vozila, te je požar ubrzo lokaliziran. Nitko nije ozlijeđen. Više informacija bit će poznato nakon njihovog povratka u Javnu vatrogasnu postrojbu Zadar.


View on YouTube


View on YouTube


View on YouTube