Ravnatelj Gimnazije Vladimira Nazora Rade Šimičević najavio je gostujući u program Radija 057 kako će ova škola, nakon dovršetka energetske obnove fasade i stolarije u zgradi četiriju škola, krenuti u projekt gradnje školske sportske dvorane.

- Imamo već spreman projekt koji ćemo aplicirati kako bismo omogućili učenicima kvalitetan prostor za tjelesnu kulturu. Prvotno je bilo planirana na strani prema Foši, ali bi na tom dvije trećine dvorane bile ukopane, pa bi bila dosta zatvorena. Novo rješenje je se istočne strane u Perivoju Vladimira Nazora, ali stručnjaci moraju procijeniti je li taj nasip kvalitetan kao podloga. Ne bude li ni to u redu, tražit ćemo rješenje na nekom drugom mjestu unutar Perivoja.
Šimičević je komentirao i proteklu školsku godinu, koju su obilježili štrajk, nastava na daljinu i pisanje mature u posebnim uvjetima.
-Bili smo malo zbunjeni u početku, s obzirom na to da su informacije dolazile i povlačile se, no kada je objavljen konačni datum matura se realizirala. Škole su napravile sve da se djeca se osjećaju sigurno i dobro. S obzirom da je pandemija još uvijek prisutna koristili smo sve mjere koje su nam uputili stožeri i resorno ministarstvo. U razredima je bilo maksimalno 10 učenika plus dva profesora, a učenici koji imaju kronične bolesti bili su u posebnim razredima, u kojima su bila dva učenika i jedan profesor. Odradili smo kvalitetno maturu, vjerujem unatoč svim poteškoćama da će rezultati biti dobri i da će svi učenici upisati svoj prvi izbor na sveučilištima.

Zadovoljan je i načinom na koji školstvo, a i drugi sadržaji za mlade, napreduju na području Zadarske županije.

- Zadar je postao grad mladih, razvija se naše Sveučilište, gradimo novi kampus, novu osnovnu školu u Novom Bokanjcu, a uskoro i novu zgradu Medicinske škole. Grade se Centar kreativne industrije, Centar za mlade, energetski obnavljamo škole, a sve više osnovnih škola zahvaljujući dobroj suradnji Zadarske županije i naših gradova i općina imat će nastavu u jednoj smjeni. Reforma obrazovanja kod nas ima - sve preduvjete. Moramo i dalje ulagati u mlade, stvarati centre izvrsnosti, nove vrijednosti, kako ne bismo morali prodavati resurse, već ih ostaviti budućim pokoljenjima. Samo ulaganjem u obrazovanje to ćemo postići, a mislim da je naša županija dobar primjer za cijelu Hrvatsku kako treba raditi, zaključio je Šimičević.