Iako je Zadarska županija osnivač svih srednjih škola, pa tako i one četiri u Parku Vladimira Nazora, Grad Zadar je vlasnik nekretnine.

Odlukom Gradonačelnika Branka Dukića, Gimnaziji Vladimira Nazora, Gimnaziji Jurja Barakovića, Prirodoslovno-grafičkoj školi i Školi primijenjene umjetnosti i dizajna, dodjeljuje se na korištenje bez naknade nekretnina ukupne površine 11 135 metara četvornih.

Nitko nije upisan kao vlasnik te velike i stare zgrade nad kojom nije riješen imovinsko - pravni status.

Tako je Gradonačelnik velikodušno dao školama na korištenje tu nekretninu, ali samo do kraja lipnja 2021. godine. Zašto do tog datuma, to je teško dokučiti. Svrha takve odluke je gospodarenje i uređenja prostora za potrebe pružanja odgojno-obrazovne djelatnosti. Ako je za energetsku obnovu, zakašnjela je. Jedan od ravnatelja misli kako je to zbog parkirališta.

Potvrdio nam je to i najupućeniji među njima, ravnatelj Gimnazije Vladimira Nazora Rade Šimičević.

- Mi moramo imati dokaz da s tim gospodarimo upravo zbog tog parkiranja. Ne možemo dopustiti da to bude javni parking. Na taj način štitimo sigurnost i interes učenika, kazao nam je Šimičević. Kao i to da će Grad voditi pregovore sa Županijom oko vlasništva terena. Zbog čega škole nisu upisane i kad će se upisati kao vlasnici nekretnina, to je pitanje na koje ravnatelj na odlasku nije imao odgovore.