Predsjednik Udruženja obrtnika Zadar Mladen Malta u ulozi gradskog vijećnika pitao je gradonačelnika Branka Dukića zbog čega u novoimenovanoj Skupštini i Vijeću Turističke zajednice Grada Zadra nema predstavnika obrtnika.

- Je li točan odgovor pod: a) Nisu zadovoljni direktorom Palekom i to javno pokazuju, b) Netko vam je šapnuo kako su nekad bila dva obrtnika u NO pa su ukazali na način izvlačenja novca iz TZ i tražili objašnjenje koje nisu dobili ili pod c) Tko nije član HDZ-a ili tko je član HDZ-a ali ne i struje Branka Dukića nema što tražiti u TZ-u. Znam da nismo na kvizu i nisam Tarik Filipović, ali se isto tako zna koliko ste dobri u kadrovskim križaljkama pa vam ni kvizovi ne bi predstavljali problem, rekao je Malta na sjednici Gradskog vijeća.

Nezavisni vijećnik na listi MOST-a pritom je istaknuo kako na području Grada Zadra posluje 2.047 obrtnika koji plaćaju sve obaveze prema TZ-a, kao i činjenicu da su za vrijeme mandata bivših gradonačelnika imali svoje predstavnike u Skupštini.

Aktualni gradonačelnik, naravno, nije odabrao jedan od ponuđenih odgovora na pitanje, već je samo napomenuo kako smatra da je sastav tijela TZ-a dobro ukomponiran.