KK Zadar sutra će u okviru 2. kola HT Premijer lige ugostiti Cibonu u dvorani Krešimira Ćosića (18 sati, Arenasport 1). Zadar je spreman nakon uvjerljive pobjede nad Šibenikom, a veseli činjenica da su i svi igrači Cibone zdravi.

Naime, još prije nekoliko dana zbog pozitivnih nalaza morali su odgoditi prvu utakmicu sezone protiv Zaboka, a već u ovom tjednu svi su zdravi i u treningu. Naravno, važno je znati da je u utorak skinuta i blokada FIBA-e, zbog koje u prvom kolu ne bi mogli igrati Nakić, Drežnjak, Krajina, Moore... Sada su svi registrirani i zdravi!

- To je derbi, uvijek je bio i uvijek će biti. Teško je nešto prognozirati, Cibona već dugo vrijeme nije igrala natjecateljsku utakmicu. Oni se pripremaju već desetak dana za nas. Mi nismo imali priliku pogledati neku njihovu utakmicu. U zadnje vrijeme smo odigrali dosta utakmica, što se toga tiče mi smo u nekoj prednosti. Željan sam takvog protivnika, da vidim koliko mi možemo. Ovu utakmicu ćemo odigrati bez Cartera, koji bi trebao doći danas, te bez ozlijeđenog Vujičića. Svi ostali su na broju i spremni, kazao je trener Zadra Veljko Mršić.

- Ovo je i prva utakmica s određenim brojem gledatelja, očekujem da će ih biti do 1.000 što će nama biti velika podrška i vjetar u leđa. Vjerujem da ćemo odigrati jednu dobru utakmicu, biti prava momčad kao što sam govorio kad sam došao u Zadar, da će navijači biti zadovoljni s našim odnosom prema dresu kojeg nosimo, zaključuje Mršić.

Dobru utakmicu očekuje i kapetan Zadra Dominik Mavra.

- Svatko je imao svoje probleme, oni su ih imali više po pitanju koronavirusa. Međutim, koliko čujem oni već treniraju par tjedana tako da ih očekujemo u dobrom izdanju. Nama je vrlo važno što će se publika vratiti na tribine, ograničen je broj gledatelja ali njihova podrška nam je jako bitna stvar. Puno znači ljudima u gradu što mogu doći u dvoranu i pogledati utakmicu, pogotovo derbi. Ja se iskreno veselim povratku navijača, nisam imao neke velike nade da će ih uopće biti ove sezone, ali kad sam čuo da ćemo igrati s publikom baš mi je bilo drago, kaže Mavra.