Liječnici Specijalne bolnice za ortopediju Biograd odgovorili su biogradskom gradonačelniku Ivanu Knezu nakon što je u medijima izjavio kako iza priopćenja o negativnim stranama pretvaranja bolnice u COVID odjel ne stoji potpisani vijećnik SDP-a Ratko Krstinić, već neki „doktor".

- Dragi gradonačelniče i predsjedniče Upravnog vijeća, neki „doktor(i)" užasnuti su izjavama koje plasirate u medije kao predsjednik Upravnog vijeća Specijalne bolnice za ortopediju Biograd n/M. Što očekivati od drugih kada osoba koji je predsjednik Upravnog vijeća istupa protiv svoje bolnice i svojih zaposlenika, a sve nauštrb politike. I znajte, ovo pismo i istup u medije nije rezultat unutarnjih sukoba unutar bolnice već suprotno, zajedništva i želje za očuvanjem ORTOPEDSKE djelatnosti. U osam godina predsjedavanja Upravnim vijećem nikad niste uživo pričali sa zaposlenicima bolnice i saslušali njihova mišljenja. Možda je sad došlo vrijeme, navodi se u pismu kojeg, s obzirom na povezanost istupa, poslala glasnogovornica lokalnog SDP-a Mila Butić.

Podsjetimo, Stožer za civilnu zaštitu Zadarske županije donio je, a ministar zdravstva Vili Beroš potpisao odluku kojom će biogradska bolnica u slučaju porasta broja oboljelih ponovno postati COVID odjel za pacijente s lakšim simptomima. Odluka je na noge digla 16 liječnika koji su u otvorenom pismu ministra upozorili na štetnost namjere da se bolnica zatvori čime bi se izgubila njezina primarna djelatnost, a liste čekanja još više produžile.