Veslačice Jadrana uspješno su odveslale rutu Vukovarskog veslačkog maratona koji se tradicionalno održava na Dunavu od Vukovara do Iloka. Rutu dugačku 36 kilometara po prvi puta svladala je jedna ženska posada Jadrana, do sada su na ovoj regati nastupali uglavnom muški osmerci Jadrana uz pojedinačne nastupe mješovitih posada.

Vukovarski veslački maraton se vesla od 2004. godine, a održava se u znak sjećanja na osnivanje legendarne 204. brigade Hrvatske vojske te 32 člana HVK Vukovar koji su izgubili svoj život u Domovinskom ratu ili se još i danas vode kao nestali.

U osmercu Jadrana veslale su Mara Bencun, Lucija Kasap, Ivan Sladić, Sara Žuvanić, Natali Pera, Maris Milin, Ela Žuvanić i Iva Karačić, a s veslačicama je bio trener Danijel Bajlo.

- Iako je naša posada bila jedina ženska posada, na kraju je uspjela završiti na osmom mjestu, sa vrlo dobrim vremenom od dva sata i četiri minute. Veslalo se po lijepom vremenu i mirnom Dunavu, što je svim veslačima olakšalo veslanje na ovoj zahtjevnoj dionici, kažu u VK Jadran.

Kako kažu u Vukovaru, svi koji izveslaju ovaj maraton su zapravo pobjednici, s obzirom da je samo preveslavanje ove rute uspjeh, pa je sami rezultat bio u drugom planu.