Grad Zadar i u novoj će godini, sukladno odredbama Zakona o financiranju političkih aktivnosti, financirati rad stranaka čiji članovi sudjeluju u radu Gradskog vijeća. Točnije, rad stranaka pod čijim su imenom mandati osvojeni, jer Zakon ne priznaje mijenjanje "stranačkih dresova" za vrijeme trajanja mandata. Uz naknadu strankama, Grad i vijećnicima za rad isplaćuje 1.000 kuna mjesečno.

S obzirom na najveći broj mandata, ne iznenađuje da najveći iznos svakog mjeseca ide na račun HDZ-a. Za šest vijećnica i osam vijećnika vladajuća stranka ima pravo na 19.837 kuna, odnosno oko 240 tisuća kuna godišnje. SDP za sedam zastupnika ima pravo na 10 tisuća kuna mjesečno, a Akcija mladih 6.793 kune.

Zbog pravila da naknada ide strankama za koje su mandati osvojeni, a ne onima u kojima trenutačno djeluju, na naknadu od 2.853 kune mjesečno pravo ima HSP dr. Ante Starčevića, koji je u međuvremenu završio u stečaju. Za stranku su mandate na izborima osvojili Mate Lukić i Anka Zekanović, ali su oni napustili stranku te odnedavno djeluju u HSP-u. NS Reformisti dobivat će mjesečno 1.494 kune, iako njihova članica Dubravka Finka već godinu i pol dana ne sudjeluje u radu Gradskog vijeća. Temeljem koalicijskog dogovora, na njezino mjesto HDZ je predložio članicu HRAST-a Tomislavu Jergan.

Po jedan mandat za HSU i HNS osvojili su Duško Vuković i Kristijan Kovačević, ali ni oni više nisu gdje su bili - Vuković je nedavno prešao u Stranku umirovljenika, dok je Kovačević još ranije prešao u nezavisne vijećnike, nezadovoljan koalicijom HNS-a i HDZ-a na nacionalnoj razini.

Zbog podzastupljenosti žena u Gradskom vijeću (12 od 31), za rad vijećnica izdvaja se 10 posto veći iznos nego za rad vijećnika. Ukupan iznos osiguranih sredstava u Proračunu Grada Zadra za 2021. godine iznosi 437.500 kuna.