Javna garaža na Ravnicama ili gdje već na prilazu Grada, i nadalje je prazno obećenja gradske vlasti Zadra.

I dok oni manjak od stotinu mjesta s Muraja nadomještaju unutar pješačke zone i uzalud čekaju suglasnost Države da reorganizacije uz naplatu parking na Ravnicama, u javnosti je plasirano novo rješenje. Iznio ga je arhitekt Pero Marušić u skopu idejnog rješenja uređenja dijela Kolovara.

On je za lokaciju parkirališta Bolnice pedvidio mogućnost podzemne garaže na dvije etaže s obzirom na desetak metara nadmorske visine, a čime bi se dobilo 570 parkirnih mjesta. Projektant Marušić ponudio je i rješenje parkirališta ne samo za ljetne goste, koji se na taj način ne bi švercali na bolničkom parkingu dok se kupaju na Kolovarama, već i za budući hotel.

Iako nitko ne zna tko je kupio zgradu Zavoda za javno zdravstvo, pa čak ni ravnatelj Zoran Škrgatić koji je, kaže potpisao ugovor s odvjetnicima, podhodnik ispod Ulice Kolovare (koja bi budućim UPU postala šetnica) povezao bi zgradu stare poliklinike s budućim parkiralištem. Prema viđenju projektanta Marušića, s donje etaže podzemne garaže dolazilo bi se direktno jednim tunelom do plaže Kolovare.

Što na tu ideju kaže ravnatelj Bolnice, dr. Željko Čulina?

 - Opća bolnica Zadar nije odustala od uređenja parkirališta, koje je bitno kako za naše pacijente tako i za djelatnike ustanove. Za sada nemamo financijskih sredstava kojima bi realizirali uređenje parkirališta, te se nadamo da ćemo u budućnosti uspjeti realizirati i ovaj projekt, očitovao se ravnatelj Bolnice na konkretan prijedlog.