Gotovo dvije godine od pravomoćne presude te godinu dana otkako je Gradsko vijeće usvojilo odluku o utvrđenju statusa nerazvrstane ceste, Grad Zadar još nije upisao Poljanu Dragutina Domjanića kao svoje vlasništvo.

Provjerio je to u zemljišnim knjigama i na današnjoj sjednici Gradskog vijeća istaknuo vijećnik Akcije mladih Kristijan Kotlar.

- Ni Vi, ni Vaši prethodnici Kalmeta ni Vrančić niste uspjeli riješiti pristupni put prema Galićevim zgradama. Na temelju pravomoćne presude Grad se može upisati i osloboditi mještane devetogodišnjeg terora. Zbog čega to do danas nije napravljeno?, pitao je Kotlar gradonačelnika Branka Dukića.

Dukić je podsjetio na sam sudski proces, te odgovorio kako se "katastarski polako upisuju na tu cestu".

- Vjerujem da će to uskoro biti riješeno, poduzimamo sve radnje da cestu aktiviramo i napravimo normalan put, istaknuo je Dukić ne davajući konkretne razloge zbog kojih taj postupak toliko dugo traje.

Podsjetimo, riječ je o pristupnom putu za tzv. Galićeve zgrade u Diklu kojeg je 2012. godine zatvorila obitelj Milinković tvrdeći da se radi o njihovoj parceli. Nakon prosvjeda stanara zbog nemogućnosti pristupa zgradama, gradska uprava unajmila je privatni teren za izgradnju alternativnog puta. Općinski sud u Zadru odbio je njihov zahtjev kojim su tražili da se ništetnim proglasi dio Ugovora o kupoprodaji između Ivana Kucelina pok. Ive i Mirjane Milinković, no nakon žalbe presudu je u korist Grada 2019. godine preinačio Županijski sud u Slavonskom Brodu, čime je ona postala pravomoćna.