Tri zadarske osnovne škole - Stanovi, Šimuna Kožičića Benje i Zadarski otoci, sljedeći će tjedan održati nastavu prema A modelu, odnosno u školskim učionicama.

Iako je prije dva dana Stožer civilne zaštite Zadarske županije donio preporuku da se u svim višim razredima osnovnih škola te u srednjim školama na području Zadarske županije, osim završnih razreda, nastava odvija prema C modelu, online, Upravni odjel za odgoj i školstvo prihvatio je sugestiju ovih škola da im se dopusti održavanje normalne nastave, jer nemaju niti jednog učenika s pozitivnim nalazom na koronavirus ili u samoizolaciji.

- Smisao preporuka Ministarstva s početka ove godine je da se nastava prilagođava stanju na terenu. U obrazovnom procesu neposredna nastava licem u lice ne može se kvalitetno nadomjestiti online nastavom, pa smo izašli ususret onima koji imaju dobre epidemiološke okolnosti. Morat ćemo se naviknuti da ćemo ovakve odluke, ovisno o stanju u pojedinoj školi, donositi dok god traje epidemija, rekao nam je pročelnik Joso Nekić.

Ostale škole na području Grada Zadra nastavu u učionicama bi u sljedećem tjednu trebale organizirati samo za niže razrede, nakon čega slijede uskrsni praznici. Ovisno o razvoju epidemiološke slike i drugim relevantnim okolnostima predloženi modeli mogu se mijenjati nakon završetka proljetnog odmora učenika.