Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je, nakon provedene dokazne radnje prvog ispitivanja 61-godišnje hrvatske državljanke, donijelo rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenice zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenica 1. veljače 2018. u Pakoštanima, kao direktorica društva u kojem ima suvlasnički udio od pedeset posto, u nakani pribavljanja nepripadne imovinske koristi, zaključila u ime navedenog društva kao prodavatelja sama sa sobom kao kupca tri ugovora o kupoprodaji ukupno devet nekretnina.

Kupoprodajne cijene je, osnovano se sumnja, kompenzirala s pozajmicama koje je navodno osobno dala svom društvu, svjesna da je kupoprodajna cijena tih nekretnina znatno manja od njihove tržišne vrijednosti. Osnovano se sumnja da je zapravo s osnova pozajmica svom društvu uplatila mnogo manji iznos od ukupne vrijednosti iz kupoprodajnih ugovora, i da o tome nije izvijestila drugog člana uprave njihovog društva koji je također imao suvlasnički udio od pedeset posto čime je to društvo oštetila za iznos od najmanje 2.500.000 kuna.