Učenici Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića iz Zadra osvojili su dva druga mjesta na državnom natjecanju učenika strukovnih škola World Skills Croatia 2021., koje se ovog tjedna održalo na Zagrebačkom velesajmu.

Mikula Martinović, maturant smjera Poljoprivredni tehničar - opći, pod vodstvom svog mentora, nastavnika Ante Gospića, osvojio je 2. mjesto u disciplini Agro, a Barbara Ćustić, maturantica smjera Pekar, pod mentorstvom nastavnika Mira Sorića, osvojila je također drugo mjesto u disciplini Pekarstvo.

WorldSkills Croatia je natjecanje koje okuplja velik broj učenika strukovnih zanimanja iz cijele Hrvatske koji na Zagrebačkom velesajmu imaju priliku pokazati svoje vještine i natjecati se u više od 40 disciplina. Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića iz Zadra je bila ponovno domaćin u dvije discipline Agro i Cvjećarstvo, kao i natjecatelji u dvije discipline, Agro i Pekarstvo.

- Tri dana natjecanja na WorldSkills Croatia je uvijek poseban doživljaj za sve sudionike. Škole domaćini osnažuju svoj timski rad i organizacijske sposobnosti, nastavnici međusobno izmjenjuju iskustva i primjere dobre prakse, a učenici razvijaju svoje stručne sposobnosti i druže se s najboljim učenicima drugih škola.

U Poljoprivrednoj, prehrambenoj i veterinarskoj školi natjecanje WorldSkills Croatia je od posebnog značaja jer smo svjesni vrijednosti ovakvog tipa natjecanja i za njega se posebno i planski priprema. Strukovne vještine su osnova gospodarstva i potrebno je stalno i aktivno promicanje, što se i realiziralo na najatraktivniji mogući način u zadnja tri dana na Zagrebačkom velesajmu. Sudjelovanje na WorldSkills Croatia uvijek nam je dodatni poticaj u stalnom usavršavanju i potvrda o kvaliteti rada, poručuju iz ove škole.