Upravna vijeća Dječjeg vrtića "Radost" i Dječjeg vrtića "Sunce" koncem travnja raspisali su objavu upisa u vrtiće i jaslice za pedagošku 2021./2022. godinu, a natječaj je trajao do 14. svibnja.

Kako doznajemo od ravnateljica Ane Dunatov i Larise Pavlović-Petani, postupak upisa u gradske vrtiće za još je u tijeku, a konačno rješenje očekuje se do 25. lipnja kada će se na njihovim stranicama objaviti rezultati upisa po bodovnoj listi. Za upis u DV "Radost" i  "Sunce" prijavljeno je preko 400 djece.

Pravo na upis imala su sva djeca s prebivalištem na području Grada Zadra od navršene jedne godine života do polaska u osnovnu školu, ali kako neće biti dovoljno mjesta za sve, prednost će imati oni s lakšim teškoćama u razvoju, djeca obaju zaposlenih roditelja, kao i djeca iz obitelji s troje i više djece ako roditelji nisu zaposleni. Izravan upis u vrtiće imaju djeca zaposlenih roditelja u godini prije polaska u osnovnu školu, djeca invalida Domovinskog rata te djeca u udomiteljskim obiteljima.

Tako je prošle godine, prema zajedničkoj bodovnoj listi, u gradske vrtiće upisano 271 dijete, a neupisano 223 djece. Dio njih se upisuje u slobodna mjesta u vrtićima kojima su osnivači privatne osobe, ali imaju ugovor s gradom o sufinanciranju, pa je cijena boravka jednaka onoj u gradskim vrtićima (600 kuna). U rujnu 2019. godine u vrtić je krenulo 274 mališana, dok je izvan vrtića ostalo oko 400 djece.

- Nadam se da ćemo do ove jeseni osposobiti bivši dječji vrtić "Pčelica" na Plovaniji za redovito primanje djece u objekt, na koji način ćemo omogućiti više mjesta i upis više skupina djece. Dajemo sve od sebe da svako dijete ostvari svoje mjesto u gradskim vrtićima, rekla je ravnateljica DV "Radost" Larisa Pavlović-Petani, u čijem vrtiću za upis ima 122 mjesta.

Ljetni rad u Dječjem vrtiću „Radost" provodit će se u dva područna objekta, Područnom objektu „Vruljica" i Područnom objektu „Grigor Vitez" kako je to bilo uobičajeno prošlih godina u skladu s potrebama roditelja i epidemiološkim mjerama.