Općinsko državno odvjetništvo u Zadru nakon istrage je podiglo optužnicu protiv četvorice hrvatskih državljana (1989., 1996., 1989. i 1972. godište) zbog počinjenja kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama.

U optužnici se prvookrivljeniku stavlja na teret da je od 10. ožujka  do 5. svibnja ove godine na području Zadarske županije, u cilju da se nepripadno materijalno okoristi prodajom droge, u najmanje osamnaest navrata većem broju fizičkih osoba prodao najmanje 20,2 grama droge kokain i tako si je pribavio protupravnu imovinsku korist od 10,500,00 kuna.

Drugookrivljeniku se stavlja na teret da je od 1. travnja do 8. svibnja na području Zadarske županije, u cilju da se nepripadno materijalno okoristi prodajom droge, u najmanje 49 navrata većem broju fizičkih osoba prodao najmanje 80 grama droge kokain čime si je pribavio protupravnu imovinsku korist od najmanje 37 tisuća kuna.

Trećeokrivljeniku stavlja se na teret da je 12. travnja 2021. u jednom mjestu pored Zadra, u cilju da se nepripadno materijalno okoristi prodajom droge, prodao drugookrivljeniku neutvrđenu količinu droge.

Četvrtookrivljenika se tereti da je tijekom travnja 2021. godine na području Zadarske županije, u cilju da se nepripadno materijalno okoristi, od drugookrivljenika u tri navrata nabavio najmanje deset grama kokaina koju je potom prodavao drugim osobama.

- U optužnici je predloženo da se produlji istražni zatvor protiv prvookrivljenika i drugookrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja djela, priopćio je zadarski DORH.