Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim državljaninom Belgije, kojeg se sumnjiči za kazneno djelo opisano u čl. 227 st. 4. i 1. Kaznenog zakona - izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Sumnjiči ga se da je 11. srpnja 2021. godine oko 15,30 sati u Petrčanima izazvao prometnu nesreću u kojoj je teške tjelesne ozljede opasne po život zadobila pješakinja, 36-godišnja trudnica sa zagrebačkog područja, a dvije osobe iz parkiranog vozila (rođene 1981. i 2019. godine) lakše ozlijeđene. Jučer je zaprimljena prijava iz Opće bolnice Zadar kako je od posljedica prometne nesreće preminulo nerođeno dijete.

- Očevidom smo utvrdili da je Belgijanac s BMW-om najprije udario u pješakinju, a zatim  u parkiranu Škodu zagrebačkih registracijskih oznaka koja je priklještila 36-godišnjakinju. Taj se automobil odbio u Škodu zadarskih registracijskih oznaka u kojoj su bile tri osobe, od kojih su 40-godišnjakinja i dvogodišnje dijete lakše ozlijeđeni. Oštećen je i treći automobil, Ford sisačkih registracijskih oznaka, doznajemo iz zadarske policije.

Nakon nesreće, osumnjičeni je uz uporabu sredstava prisile priveden u prostorije policije, kojom prilikom je oštetio službeno vozilo tako što je u njega udario šakom. Nad njim je u sklopu kriminalističkog istraživanja provedeno alkotestiranje i preliminarno testiranje na prisutnost opojnih droga u organizmu, dok su na mjestu nesreće policijski službenici poduzeli očevid.

Zbog sumnje u izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu sa smrtnom posljedicom 43-godišnji vozač je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu se podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela opisanog u čl.227. st.4. i st.1. Kaznenog zakona.

Kako doznajemo, nesretnoj 36-godišnjakinji do dolaska Hitne medicinske pomoći pomogla je jedna stomatologinja koja se našla na mjestu događaja, a u pomoć su priskočili i drugi građani pokušavajući je pomaknuti od vozila.