Gradsko vijeće Grada Benkovca objavilo je Javni natječaj za zakup poljoprivrednih zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Benkovca.

Predmet prvog javnog natječaja je zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području katastarske općine Medviđa koje je Programom raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske za Grad Benkovac predviđeno za povrat. Površine zemljišta predviđene za povrat daju se u zakup na rok od pet godina s mogućnošću produljenja za isto razdoblje.

Drugim javnim natječajem na rok od 25 godina s mogućnosti produljena na isto razdoblje, u zakup se daju poljoprivredna zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području katastarskih općina Brgud, Ceranje, Donje Biljane, Gornja Jagodnja, Gornje Biljane, Islam Grčki, Korlat, Lepuri, Lisičić, Medviđa, Nadin, Perušić, Pristeg, Radašinovci, Raštević, Smilčić, Tinj i Vukšić. 

Rok za dostavu ponuda na adresu Grada Benkovca je 30 dana od dana objave natječaja (23. kolovoza). Detaljniji Javni poziv nalazi se na linku.