Grad Zadar pokrenuo je ponovljeni postupak nabave opreme za uređenje Bedema zadarskih pobuna, odnosno postavljanje 10 tipskih kućica (kioska) u skladu s projektom. Zbopg previsoke ponude jedinog ponuditelja prvi natječaj je poništen, a sada se on ponavlja uz istu procijenjenu vrijednost - 800 tisuča kuna bez PDV-a.

- Predmet nabave su kiosci te njihova postava na platoe u sklopu javne površine u ulici Bedemi zadarskih pobuna u Zadru. U sklopu platoa na koje se postavljaju kiosci izvedeni su priključci vode, sanitarne odvodnje, elektroinstalacije. Instalacije se u kiosk uvode kroz pod bez ikakvih nadzemnih priključaka, navodi se u natječaju.

U prvom postupku javila se jedino Minigradnja, tvrtka koja je izvela i sam građevinski zahvat, no njihova je ponuda za pola milijuna kuna nadmašila procjenu vrijednosti. "Naručitelj u ovom trenutku nema dodatna sredstva niti ista može osigurati", navelo je Povjerenstvo u prijedlogu kojeg je prihvatio i potpisao gradonačelnik Branko Dukić.
Ukupno 10 kućica planira se postaviti na bastionu sv. Roka. Njih pet imat će prodajnu namjenu, četiri ugostiteljsku, dok će jedna biti javni WC.