Marko Pupić Bakrač postavio je na Aktualnom satu Gradskog vijeća pitanje što je s dugovima Zdenka Zrilića Gradu Zadru, za koje mu je pročelnik Ivan Mijolović zadnji put odgovorio da su 770 tisuća kuna. Također, zanimalo ga je znaju li u Gradskoj upravi da je kafić Lovre dao u podnajam zagrebačkoj tvrtki, iako se gradski prostori ne mogu davati u podnajam.

Mijolović mu je odgovorio da se prema Zriliću postupa kao i prema drugim ugostiteljima u COVID krizi - dao je sredstva osiguranja i uredno otplaćuje rate prije dospijeća sredstava osiguranja. Što se tiče kafića Lovre, to je ugovoreno zakonom i oni se ne mogu davati u zakup, rekao je resorni pročelnik Tomislav Korona.

- Prema svim zakupcima je standard isti, zakonitost i legalnost ugovora, rekao je Korona, na što je Pupić Bakrač zatražio da se pošalje inspekcija i da mu se dostavi popis svih korisnika gradskih prostora, jer je izvjesno da takvih slučajeva ima i više.

Isti vijećnik pitao je i što je s UPU Bregdetti, protiv kojega su se izjasnili i mještani i mjesni odbori, a jedini interes opet ima isti poduzetnik.

- Zrilić je za vrijeme rata na suspektan način došao do vlasništva nad zemljištem Zadranke. Bio je na predstavljanju UPU arhitekt Marušić (izrađivač plana, pr. a.), ali prihvaćam sugestiju da on dođe na Gradsko vijeće, da se vidi koliko je taj plan nebulozan i koliko je u interesu investitorima. Najviše zgrade mogu se graditi u prvom redu do mora, baš tamo gdje je zemljište Zdenka Zrilića. Ovdje na Gradskom vijeću kada sam se svađao sa Sinovčićem rekao sam da je kriminalac, rekao sam da je Bore Mršić kriminalac u policiji, a evo sad kažem i da je era Zdenka Zrilića prošla, počnite mu naplaćivati dugove, poručio je Pupić-Bakrač.

- Najveća vrijednost ovog plana po meni nije privatno zemljište, to je jedan dio unutar plana i nitko ga neće oduzeti vlasniku. Vrijednost plana je čuvanje javnog prostora, kojega štitimo da ne dođe u nečije ruke, i spajanje Gaženice s Poluotokom, odgovorio je gradonačelnik Dukić.