Postaja pomorske i aerodromske policije Zadar je u proteklih deset dana (od 1. kolovoza) evidentirala 28 plovila koja su nedopušteno glisirala na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale.

Policijske posade su u spomenutom razdoblju u arhipelagu otoka Pašmana, Ugljana, Vira te akvatoriju Privlake i Bibinja u nedopuštenom glisiranju zatekle plovila kojima je upravljalo osam državljana Njemačke, pet državljana Slovenije, tri državljana Slovačke te tri hrvatska državljanina, dva državljanina Italije, Nizozemske i Austrije, kao državljanin Mađarske, Francuske i Poljske.

Pomorska policija će i nadalje provoditi mjere i radnje u cilju sprječavanja nesreća, stradavanja kupača i ronioca te veće sigurnosti na moru.

- Savjetujemo nautičare da se pridržavaju propisa kojima je reguliran promet na moru radi svoje osobne i sigurnosti drugih osoba te kupače da paze na svoju sigurnost, plivaju do mjesta koja su označena plutačama, odnosno ne plivaju na udaljenosti većoj od sto metara od obale.  Podsjećamo i ronioce na obvezu propisnog označavanja mjesta na kojem rone, stoji u upozorenju iz PU zadarske.