Predsjednik Zoran Milanović jučer je u povodu Dana općine Vir svečanoj sjednici Općinskog vijeća. Izrazio je zadivljenost napretkom mjesta koje je bilo "predmet ruganja".

- Do toga da novac i cijene govore koliko je Vir vrijedan i koliko ga ljudi cijene. To je jedino mjerilo i u politici, i poslu, i tržištu. Vi ste danas općina koja ima visoke prihode kojima dobro upravlja, profitirali ste od legalizacije, radite s tim novcem ono što od vas očekuju vaši građani. Vidim da im dobro služite i da su vam zbog toga zahvalni, da vam daju povjerenje, rekao je Milanović.

Na svečanoj sjednici govorili su i predsjednik Vijeća općine Vir Antonio Vučetić, načelnik Općine Marin Radović, načelnik općine Privlaka u ime načelnika općina i gradonačelnika gradova Gašpar Begonja, župan Zadarske županije i izaslanik predsjednika Vlade Božidar Longin i izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora i saborski zastupnik Rade Šimičević.

Nakon sjednice predsjednik se, kako je izvijestio Radio Zadar, neočekivano susreo s veteranom HDZ-a Vladimirom Šeksom. Naime, Šeks je u jednom trenutku došao do stola za kojim je bio predsjednik. Milanović mu je prišao, pružio ruku te je dvojac započeo razgovor. Podsjetimo, Milanović je nedavno Šeksa nazvao "udbaškim drukerom" i "Čingli Lingi Superhik Sova Šeks", a Šeks je odgovorio da su kod Milanovića "simptomi neke psihičke bolesti već visoko uznapredovali" te je pozvao na njegov opoziv.

Kako javlja HRT-Radio Zadar, razgovarali su o povijesti hrvatske državnosti.