Usprkos službenoj i neslužbenoj najavi o otvaranju gradilišta na uređenju hotela Maraska s pet zvjezdica, prema izjavi Burak Baykan za HRT, regionalnog direktora Doğuş Hrvatska, došlo je do nove odgode.

- Završili smo rad na dizajnu. Hotel će biti pod brendom Hyatt grupe koji su i dalje vrlo motivirani za nastavak realizacije projekta. Planirali smo početak radova ove jeseni, no zbog nekoliko razloga povezanih s razvojem projekta mislim da će fizički radovi započeti sljedeće godine, izjavio je Baykan. To bi trebalo značiti da će Hyatt ostaje tajanstveni partner iz proljetne najave, a hoće li i dalje uvjet biti koncesija nad Marinom Zadar to će vrijeme pokazati.

Zgrada Maraske idućih mjeseci vjetrova i kiša dodatno će se urušavati, dok turski vlasnici ne riješe razvoj projekta u kojem je i gradnja luksuznih stanova. Ubrzano uređenje kuće planirane za rušenje još od vremena projekta Jadran investa zvanog Palača Zadar pokazalo se uzaludnim jer je otvaranje gradilište i dalje u misaonoj fazi investitora.