Iz Odjela za graditeljstvo i prostorno uređenje dali su nalog projektantima Donata za preprojektiranje dijela kanalizacijskog cjevovoda u Diklu koji će umjesto kroz dvorište ipak prolaziti nedalekim putom u vlasništvu Grada Zadra.

Doznala je to jutros gradska vijećnica s Nezavisne liste Enija Meštrovića Adela Frank na sastanku kojeg je tražila s resornim pročelnikom Darkom Kasapom. On joj je rekao kako u vrijeme kada se radio projekt, Grad još nije otkrio taj prolaz prema moru. Ne betonskoj podlozi je upisano da je to bilo 2017. godine.

- Tražila sam da me o tome i postupku izmjene građevinske dozvole obavijesti i pisanim putem, kazala je pedantna vijećnica koja se agilno zauzela oko slučaja o kojem smo pisali početkom tjedna te je odmah došla na poziv samog suvlasnika kuće.

I on, Zdravko Vuković obavijestio nas je kako je na terenu doznao za rješenje tog problema koji je projektom aglomeracije stvoren njegovoj obitelji i vlasnicima još dvije kuće. Njihovi pravni zastupnici, podsjećamo, odbili su djelomično izvlaštenje jer smatraju da su im ugrožena prava na privatnost s obzirom na blizinu parcele koja ima javnu namjenu. Adresa je Put njivica.

Osim toga takvo projektno rješenje nosi vječno opterećenje i samoj Odvodnji na održavanju dijela tog kanalizacijskog sustava u tuđem dvorištu. Vlasnici kuće još nisu dobili ni rješenje o izvlaštenju na koje bi se žalili Upravnom sudu. Sav trošak preprojektiranja teško da će nadmašiti trošak izvlaštenja i vraćanja u prvobitno stanje dvorišta te sanaciju mogućih oštećenja prilikom kopanja bagerom.