Nezavisni vijećnik u Županijskoj skupštini Davor Čerkuč upitao je na sjednici župana Božidara Longina što kani poduzeti s ravnateljem Srednje škole Biograd Ivicom Kerom, koji je po medijskim napisima podijelio radnicama otkaze jer nisu pristale na nezakonite radnje.

- Gospodin Kero daje nezakonite otkaze, ignorira pitanja novinara i pokazuje bahatost. Taj isti ravnatelj dao je nalog domaru da postavlja skelu nakon čega se on ozlijedio, a sud mu dodijelio odštetu. To neće platiti škola, koja nema novca, nego Zadarska županija. Unatoč svemu, ništa se ne radi nego se ravnatelja i dalje štiti, rekao je Čerkuč.

Župan Longin bio je pripremljen na ovo pitanje te je za govornicu došao s pismom koje su mu, kako je rekao, poslali i potpisali djelatnici škole.

- Proveli smo financijsku reviziju koja je pokazala kako propusta nije bilo. U međuvremenu meni su djelatnici poslali pismo iz te škole te se u njemu se svi potpisali. Svi navodi nemaju veze sa stvarnim stanjem, atmosfera u školi je povoljna i prijateljska. Ravnatelj i školski odbor povukli su potez koji je bio od interesa škole te se sada radi u poticajnom okruženju . Podržavamo odluke školskog odbora i djelatnike, odgovorio je Longin.