Uprava Ljekarne Zadar pored vlastitog prostora u Ljepotici preselit će se, prema planu Zadarske županije, na lokaciju koja će objediniti sve županijske službe i ustanove.

Prostor koji je u vlasništvu Ljekarne Zadra ne nalazi se ni u Strategiji upravljanja nekretninama. Kako to...Kako to ?, pitali smo u Zadarskoj županiji u kojoj je župan Božidar Longin početkom tjedna smijenio Upravno vijeće na čelu s pročelnicom Bibijanom Baričević. Međutim, to je pitanje za ravnatelja Ljekarne Zadar. Upravo je Božo Čolak napustio taj prostor u Ljepotici da bi uprava s petero djelatnika preselila na atraktivniju lokaciju u Ulici Jurja Barakovića, poviše ljekarne Centar.

I za taj prostor plaća se najam Gradu Zadru. U tom će prostoru ostati uprava Ljekarne Zadar  sve dok Božo Čolak ne ode u mirovinu jer će sigurno trebati više od godinu dana dok im se ne uredi prostor u jednoj od nekad vojnih zgrada uz Ulicu Ivana Mažuranića, koje je Županija dobila od Države.

Do tada će se iz Grada iseliti ljekarna Varoš koja ne samo da je najstarija u Gradu, već je iz nje prilikom preuređenja uklonjen povijesni namještaj. Dio tog namještaja je u ljekarni Donat, a ostatak je ostao „zarobljen" u ljekarni u Starigradu koja se u međuvremenu privatizirala.

Ravnatelj Ljekarne Zadar, koji se isključivo vodi ekonomskim razlozima i poslovnim interesima te županijske ustanove, pronašao je idealno rješenje za koje će u petak dobiti „blagoslov" Županijske skupštine. To znači napuštanje gradskog prostora na "bogomdanoj" lokaciji iz koje će ljekarna Varoš preseliti u prostor privatne kuće iza "Dvije pumpe".

Nova lokacija za ljekarnu kod "Dvije pumpe"

Bila to jedina i samim time neusporediva ponuda na natječaju objavljenom u veljači ove godine. Ponuđen je prostor sa znatno skupljim najmom od onog gradskog.

Iako je Grad Zadar lani snizio zakup na 136 tisuća kuna za skoro dvostruko veći prostor, to nije bila prepreka da se prihvati ponuda Zlatka Ševerdije s adresom u Kruševu. U zaborav je pao i ekonomski važan podatak je prethodno Ljekarna Zadar uložila milijune u namjensko preuređenje ljekarne na Četiri kantuna prema projektu arhitekta Igora Pedišića.

 

Uz 225 tisuća kuna bez PDV-a godišnjeg zakupa, vlasnik prostora velikodušno je obećao Čolaku da će ga on o svom trošku urediti.

I tko ne bi prihvatio tako primamljivu ponudu, uz napomenu da farmaceutkinje i ostalo osoblje ljekarne Varoš o tome da će biti dislocirane, pojma nemaju. Ravnatelj Božo Čolak niti ih je što pitao, a niti im je išta rekao.