Potpredsjednik Foruma mladih SDP-a Marko Topić uputio je priopćenje za medije kojem je priložio fotografiju "kupoprodajnog ugovora" između nezavisnog Enia Meštrovića i HDZ-a, plakata koji je osvanuo na oglasnima pločama na Poluotoku.

Priopćenje objavljujemo u cijelosti:

Da smo tražili bolji primjer zašto nam je potreban građanski odgoj, bolji primjer od Ričarda/Enia ne bismo mogli naći.

Pozivajući se na depolitizaciju i neuvođenje novih podjela kao opravdanje za neizglasavanje amandmana o edukaciji nastavnog osoblja o građanskom odgoju, Bleke i Konji su stali rame uz rame s HDZ-om.

Upravo je suština građanskog odgoja educiranje mladih ljudi o tome kako utjecati na svoju okolinu, razvijati kritičko mišljenje i donositi odluke koje su najbitnije za njihovu budućnost. Izgleda da su educirani mladi upravo ono što ne ide u prilog HDZ-u i Ričardu.

Zaključak je jednostavan, strah je prevladao i u HDZ-u i kod Ričarda od mladih koji razmišljaju svojom glavom.

Kamo sreće da je Enio Meštrović ostao dosljedan sam sebi, kao onda kada je branio Dom kulture na Bokanjcu od HDZ-a koji ga je srušio, a danas ruši budućnost svih osnovnoškolaca grada Zadra.

Je li razlog Ričardovog uskrsnuća zaustavljanje građanskog odgoja i održavanje HDZ-a na vlasti, ne moramo se pitati, očito je - potpisan je kupoprodajni ugovor između Enia i HDZ-a.