Nakon otvaranja ponuda za izvođača radova, Grad Zadar posljednjeg je dana 2021. godine objavio javni natječaj za nadzor nad građenjem Novog gradskog groblja u Crnome.

Procjena vrijednosti tog posla, koji uključuje i usluge "koordinatora II", iznosi 600 tisuća kuna. U natječajnoj dokumentaciji navodi se kako se početak gradnje očekuje u prvom kvartalu 2022. godine. Do tada Gradska uprava treba donijeti odluku o izboru jedne od osam ponuda građevinara, koje se kreću u rasponu od 19.7 do vrtoglavih 32.9 milijuna kuna.

Rok završetka radova nad kojima se vrši nadzor je tri godine. Podsjetimo, riječ je o 1. fazi 1. etape u sklopu koje će se izgraditi cesta, parkirališta, zid, staza uz zid, požarni put, grobne cjeline i polja, upojni bunari, prilazna aleja i centralna aleja te kapela s trijemom. Nasadi će paralelno s radovima uređivati grobnice.Prva faza obuhvaća izgradnju groblja približne veličine kao ono na Belafuži, dok cijeli projekt obuhvaća površinu cca 33 ha na kojoj je kroz sedam etapa predviđena izgradnja sveukupno 30.198 grobnih mjesta.

Rok za dostavu ponuda za stručni nadzor je 20. siječnja 2022. godine. Među ponuditeljima ne može biti AD Con jer je ranije ta zadarska tvrtka izabrana za voditelja gradnje.