Jedna od vodećih svjetskih travel platforma i specijalizirani medij za putovanja Lonely Planet u članku u popularnoj kategoriji Stories (Priče) preporučuje zadarski arhipelag kao jednu od 9 najboljih svjetskih lokacija za veslanje na dasci.

Lonely planet poznata je globalna putnička platforma koju mjesečno posjeti 11,5 milijuna jedinstvenih korisnika, a njihova web stranica bilježi oko 32 milijuna mjesečnih pregleda. S više od 12,5 milijuna pratitelja na društvenim mrežama predstavljaju jedan od najznačajnijih travel medija na kojima korisnici traže inspiraciju za putovanje.

U članku se naglašava kako malo mjesta u Europi ima tako dobre uvjete za SUP avanture koje pruža netaknuto zadarsko otočje. Također se ističe i kulturno-povijesni element koji nudi grad Zadar ali i tradicionalna jela bazirana na lokalno uzgojenim namirnicama.

- U razdoblju oporavka industrije putovanja ovo je sjajna prigoda za podizanje vidljivosti brenda Regije Zadar, čija je osnova zahvaljujući bogatoj i raznovrsnoj ponudi destinacije upravo aktivan odmor za aktivne goste, izjavila je direktorica TZ Zadarske županije Mihaela Kadija te izrazila zadovoljstvo činjenicom kako je članak objavljen baš u vrijeme kada veliki dio turista planira svoj željno očekivani odmor.