Skidanje točke o kreditu od 3,7 milijuna za KK Zadar sa sjednice Gradskog vijeća moglo bi rapidno ubrzati proces propadanja kluba u sadašnjem obliku, koji već godinama traje. Prema nepotvrđenim informacijama, zbog kašnjenja plaće upitni su daljnji nastupi najboljeg igrača Justina Cartera, koji je posljednju "buštu" dobio za siječanj. Još je gore domaćim igračima, koji za 2022. godinu nisu dobili niti jednu plaću! Pet milijuna kuna koje je klub dobio iz proračuna potrošeno je na obveze iz prošle godine, prihodi se ne naziru pa je veliko pitanje s kakvom će momčadi i strukom KK Zadar nastaviti sezonu.

Iako je direktor Željko Žilavec u jednom mediju najavio razmatranje alternativnih opcija, čini se da je ovisnost o gradskom novcu kroz godine postala jedini način poslovanja. U trenutku kada je zatvorena špina, prije nego je na dnevni red došlo još pet milijuna kuna za zatvaranje predstečajne nagodbe, počelo je pucati po svim šavovima. Navijači se putem društvenih mreža pripremaju za veliko okupljanje u subotu uoči utakmice s Olimpijom, dok predsjednik Nadzornog odbora Ante Rubeša kaže kako je i dalje optimist oko sudbine kluba.

- Tražili smo od igrača još malo strpljenja do 6. travnja, dok se Nadzorni odbor ne kompletira i pokrene proces revizije. Naravno, ako krenu u štrajk teško je reći kako će se stvar razvijati. Ja i dalje vjerujem da klub ima budućnost, ali isključivo na zdravim osnovama, a to znači da prihodi prate rashode koje ima, rekao nam je Rubeša dan nakon sjednice Gradskog vijeća.

U ovom trenutku situacija izgleda loše na svim razinama: uprava nije osigurala jakog sponzora, klub je mjesecima bez sportskog direktora, voditelja marketinga i glasnogovornika, trener Vladimir Anzulović zbog komplikacija oko post COVID sindroma navodno nije u Zadru, a moguće da se neće ni vraćati do kraja sezone, najbolji igrač je u štrajku, ostatak momčadi pred štrajkom, Nadzorni odbor je nekompletan, navijači se bune, Tornado je u bojkotu, webshopa nema, političke opcije lome koplja preko kluba i upravljanja njime, dug prema Višnjiku je i dalje preko 10 milijuna kuna, za nekoliko mjeseci na naplatu dolazi obveza iz predstečajne nagodbe, a tu su i ograničenja s COVID-om. Postaviti takvog bolesnika na respirator zvan gradski proračun ne čini se u ovom trenutku nimalo smislenim.

Gradonačelnik Branko Dukić prozvao je vijećnike Grada Zadra zbog zaustavljanja prodaje nekadašnjeg HAK-a, jer je tih 6 milijuna već previđeno u proračunu, a sada će se nekome morati skinuti. S druge strane, za KK Zadar bi se u ovoj godini trebao pronaći nepresušan izvor milijuna - 3,7 milijuna kuna, koji bi samo formalno bio kredit, a jamstvo bi se aktiviralo Gradu, jer se ne bi imao iz čega vratiti, 5 milijuna kuna za troškove predstečajne, a zatim i troškovi za novu sezonu koja počinje u kolovozu. Čini se da bi i zgrada Gradske uprave bila malo za podmirivanje svega što je KK Zadar nakupio prethodnih godina.