U povodu obilježavanja 20. obljetnice i proslave Dana Sveučilišta u Zadru, u utorak, 22.ožujka 2022. godine u Koncertnom uredu Kneževe palače (Poljana Šime Budinića 3) održat će se događanje "Razvoj sveučilišta uz EU fondove".

Nakon pozdravne riječi rektorice prof. dr. sc. Dijane Vican izlaganje "Sveučilište u Zadru u programskom razdoblju 2014. - 2020. godine" održat će dipl. oec. Irena Kozulić, voditeljica Ureda za znanost, projekte i transfer tehnologija Sveučilišta u Zadru. Suradnju Hrvatske zaklada za znanost i Sveučilište u Zadru predstavit će izv. prof. dr. sc. Irena Klarić Martinović, izvršna direktorica Hrvatske zaklade za znanost, dok će državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić govoriti o razvojnim prilikama za Sveučilište u Zadru u financijskoj perspektivi 2021.-2027. godine.

Ovom prilikom predstavit će se i projekti TAKE IT SLOW - program prekogranične suradnje Italija - Hrvatska, Europski fond za regionalni razvoj; SAN - Europski fond za regionalni razvoj; IRI - istraživanje, razvoj i inovacije te GAL - Hrvatska zaklada za znanost.