Uz mjesto višeg savjetnika za gospodarenje zemljištem na određeno, Grad Zadar oglasio je natječaj raspisan za stalno mjesto savjetnik za poslove procjene vrijednosti nekretnina. Uvjet je diploma društvenih djelatnosti i najmanje tri godine radnog iskustva na odgovorajućim poslovima.

To su zakonski normativi, doznajemo od Tomislava Korone, pročelnika za gospodarenje gradskom imovinom. Prema njemu bi Grad Zadar za taj posao koji je reguliran 2015. godine od strane resornog ministarstva trebao imati čak troje službenika. Po prometu nekretninama (od 2.5 milijarda u 2021. op.a) spadamo među tri vodeća grada u Hrvatskoj, ističe pročelnik Korona, dodajući kako se ne radi samo o poslu prikupljanja podataka za godišnji izvještaj.

Mi za svaku procjenu moramo izdati izvadak za tu nekretninu kao matični dokument za elaborat koji se pregledava u Županijskom povjerenstvu, pri nadzora Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, navodi Korona.

Tako će još jedna osoba raditi na tom poslu uz već zaposlenu Pavicu Knežević koja ima diplomu turističkog komunikologa.

U odjelu za gospodarenje gradskom imovinom je 11 zaposlenih, dvije službenice su otišle u mirovinu. U Odjel se nije vratila bivša dogradonačelnica Jagoda Surać, a jedna službenica je na porodiljinom. Zato je raspisan natječaj za mjesto više savjetnice ili savjetnika za poslove gospodarenja zemljištem, za koje se traži četiri godine radnog iskustva i isključivo diploma prava. Taj natječaj koji je bio objavljen prije četiri dana, ispravljen je na neodređeno vrijeme u odnosu na prvotnu formu koja je vodila prema stalnom poslu.

Rok prijave na oba natječaja je do četvrtka, 14. travnja.