Jučer je došlo do smjene u Turisthotelu d.d. u kojem umjesto dosadašnjeg predsjednika Uprave Rikarda Heskya, odlukom Nadzornog odbora to je postala Meri Matešić Sičić.

Zadranka Meri Matešić Sičić dolazi s mjesta voditeljice marketinga prvo u Dogus Hrvatska a potom u Capital Partners koji je kupio D-Marin. Svoje obrazovanje i iskustvo stekla je u Zadru u hotelima Borik, da bi potom postala direktorica ureda Hrvatske turističke zajednice u Londonu, a onda i direktorica HTZ-a. S tog je mjesta smijenjena, a jedinu podršku pružio joj je upravo tadašnji direktor Turisthotela, Frane Skoblar koji je zbog načina kako je i zbog čega smijenjena izašao iz Vijeća HTZ-a.

Meri Matešić Sičić ima i veliko iskustvo u odnosima s javnošću. Stekla ga je kao novinarka Večernjeg lista, prateći ponajviše razvoj Turisthotela da bi ga usavršila na svim mjestima na kojima je radila do prelaska u najveću turističku kuću na zadarskom području.

Nova uprava Turisthotela bit će ženska. Uz Meri Matešić kao predsjednicu Uprave, u njoj ostaje Danka Nekić, financijska direktorica koja je preuzela upravu odlaskom Frane Skoblara s tog mjesta. Prema objavi Turisthotela, ni Ante Barić više nije član Uprave koji je to postao početkom studenog 2020. godine. Registriran je istog dana kada i Rikardo Hesky s kojim je jučer sporazumno raskinut ugovor za mjesto predsjednika i člana uprave Društva.

Odlukom Nadzornog odbora kojem je predsjednik Frane Skoblar, Meri Matešić Sičić iz Zadra, imenovana je na mandat od četiri godine na početku još jedne turističke sezone koja je u Turisthotelu već spremna i počela je otvaranjem Turističkog naselja Zaton.