Postavljanje ulične rasvjete od križanja sa Tuđmanovom do križanja sa ulicom Domovinskog rata, uređenje blatnjavog i neuglednog parkirališta u ulici Stjepana Radića, uređenje zapuštenih javnih površina na ulasku u ulicu Andrije Hebranga, uz Poljansku ulicu i Ulici Put Murata, samo su neki su KVARTipo! prijedloga stanovnika Višnjika.

Zanimljiv je prijedlog za postavljanje javnih špina na najfrekventnijim lokacijama u gradu, među kojima je i SC Višnjik koji ima izrazito veliki broj svakodnevnih korisnika. 

- Pritom predlažemo da se postave tipski modeli javnih česmi i to oni koji bi zadovoljavali sve suvremene standarde tj. da je voda jednostavno i praktično dostupna za konzumaciju za sve dobne skupine (bez prevelikog saginjanja), da postoji mogućnost točenja u boce te da postoji izdvojeni pristup vodi za životinje. Predlažemo i da česme sadrže grb grada i natpis „Pitka voda", kažu stanari nezadovoljni što sportaši za vrijeme ljetnih temperatura u "gradu sporta" nema pristup pitkoj vodi. 

Uz tri prioritetne lokacije (Riva, park Vladimira Nazora, Višnjik), javne špine valjalo bi postavljati i u druge veće javne parkove (park Vrulja), šetališta (npr. Muraj), plaže i rekreacijske zone, luku i kolodvor, kažu Zadrani.

Među prijedlozima po običaju našli su se i uređenje dječjih igrališta (iza Gorenja) i uređenje prostorija mjesnog odbora ulici Grgura Viteza. 

- U kompleksu zgrada u ulici Stjepana Radića 2, 2A, 2B, 3A-D, građene 1972. godine gdje je obitavalo do nedavno pretežno starije stanovništvo, unazad nekoliko godina sve je više mladih obitelji s djecom. Zajedničko dvorište navedenih zgrada do danas nije uređivano, velika travnata površina se nalazi usamljena ispod dva velika stabla. Smatram da bi s obzirom na veliki broj djece koje pripada ovom dvorištu, ali i okolnim zgradama, zaslužilo mjesto za sigurnu i zabavnu igru u obliku novoopremljenog dječjeg igrališta, mišljenja je jedan mještanin. 

Raspoloživa alokacija za Višnjik je 230 tisuća kuna, dok se za male komunalne akcije na zadarskoj Voštarnici planira poštrošiti 195 tisuća kuna.