Na Kapitulu Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri sa sjedištem u Zadru, održanom u samostanu Navještenja Marijina na Košljunu za novog provincijala imenovan je fra Tomislav Šanko. On će na tom mjestu zamijeniti dosadašnjeg provincijala fra Andriju Bilokapića, kojemu je istekao mandat.

Provincijski kapitul pod geslom „Pomoć je naša u imenu Gospodina" slavio se u Uskrsnom tjednu u Samostanu Navještenja Marijina na Košljunu, a na njemu se osim izbora nove provincijske uprave raspravljalo i o pitanjima vezanim za život provincijske zajednice.Osim provincijala, za vikara provincije izabran je fra Stipe Nosić, a za definitore provincije fra Bojan Rizvan, fra Josip Sopta, fra Leopold Mičić i fra Pavle Ivić.

Između ostaloga, na Kapitulu je odlučeno da će Provincija intenzivnije surađivati s Hrvatskom franjevačkom provincijom sv. Ćirila i Metoda sa sjedištem u Zagrebu, rekao je novoizabrani provincijal fra Tomislav Šanko.

- Uz njihovu pomoć i pristanak, nastavit ćemo naš hod i više se povezati. Odgovor je to naše Južnoslavenske konferencije provincijalnih ministara na poticaje Generalne uprave Reda. To je proces koji traje već neko vrijeme i kojega prati generalov delegat fra Ivan Sesar. To je povijesna odluka za našu Provinciju, istaknuo je provincijal fra Tomislav Šanko.

Također, na Kapitulu su određeni prioriteti Provincije u daljnjem djelovanju. Stavljen je naglasak na promociju duhovnih zvanja te život molitve i pobožnosti u bratskome zajedništvu. Zbog velike geografske površine i udaljenosti braće u Provinciji, istaknuta je i važnost organiziranja češćih susreta i povezivanja kroz mjesne kapitule. Naglašena je i važnost brige za stariju i nemoćnu braću.

Novom provincijalu čestitao je zadarski župan Božidar Longin.

- Poštovani fra Tomislave, povodom Vašeg izbora za provincijala Franjevačke provincije sv. Jeronima upućujem Vam svoju iskrenu čestitku. Od samog svog osnutka prije 29 godina Zadarska županija njeguje lijepu suradnju s provincijom, osobito sa samostanom sv. Frane u Zadru. Iskreno vjerujem da će se takva suradnja nastaviti i sada kada Vi preuzimate vodstvo. Uz najljepše želje da novu dužnost obnašate prije svega sa zadovoljstvom i Božjim blagoslovom, a zatim i s puno uspjeha, pozdravljam Vas s poštovanjem, stoji u čestitci župana