Nakon ispitivanja u Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru 44-godišnji Slovenac, koji stoji iza drame koja se u noći s četvrtka na petak odvijala u luci Gaženica, završio je iza rešetaka.

Potvrdio nam je to glasnogovornik i zamjenik županijskog državnog odvjetnika Denis Sokol.

- Ovo državno odvjetništvo protiv istog je predložilo određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, kao i zbog opasnosti od bijega, koji prijedlog je sutkinja istrage Županijskog suda u Zadru prihvatila, te donijela rješenje o određivanju istražnog zatvora u trajanju od mjesec dana, informirao nas je Sokol.

Podsjetimo, 44-godišnjaka se tereti za više kaznenih djela - pokušaj teškog ubojstva policijskog službenika, dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom te prisilu prema službenoj osobi. Policija je utvrdila kako je iz vatrenog oružja ispalio više hitaca, a u jednom je trenutku oružje uperio u pravcu policajke koja je vršila obilazak vanjskog dijela putničkog terminala. Tijekom višesatnih pregovora da se preda i odloži oružje u nekoliko je navrata ispalio još hitaca u pravcu policijskih službenika od kojih je jedan lakše ozlijeđen.