Kao i svake godine Dječji vrtić "Sunce", sudjelovao je povodom Županijskih dana 2022., na natječaju "Županijo , sretan ti rođendan!"

Tema ovogodišnjeg natječaja bila su nepoznata i manje poznata prirodna i kulturna bogatstva Zadarske županije.

Razgovor s djecom, odgojiteljicu Hanju i Gabrielle Anne odveo je u neposrednu blizinu vrtića, gdje se krije ona - "Zadarska piramida". Upravo je to bio poticaj za ulazak u projekt, nazvan po izjavi djevojčice iz skupine "Možda je Egipat prije živio u Zadru!". Već isti dan vrijeme na otvorenom djeca su provela proučavajući samu arhitekturu građevine. Po povratku u vrtić pokazala su interes za proučavanjem prošlosti istog objekta pri čemu smo angažirali i roditelje te prof. povijesti. Svakodnevnim odlascima na piramidu kod djece se budio i interes za aktivnosti građenja i konstruiranja kao i likovni izričaj. Djeca su pronalazila različita arhitektonska rješenja... 

Upravo ti radovi izloženi su u Kneževoj palači. Jedan od ovih predivnih i vrijednih radova na temu PIRAMIDE je i nagrađen. Dječak Vito Karlović iz područnog objekta Ciciban, DV "Sunce" ponosno je preuzeo svoju nagradu.

- Vrijednost ovog projekta jest slijeđenje djece koja nam kroz svoj pogled otkrivaju na koji način vide čaroliju vlastitog okruženja. Osim kreativnog izričaja, boravak i proučavanje piramide ima za djecu i druge dobrobiti (tjelesnu dobrobit). Svladavanje kosina za djecu je od iznimne važnosti jer pritom razvijaju vještine grube motorike kroz proprioceptivni i vestibularni sustav. Isto tako razvoju praksije doprinosi planiranje aktivnosti uspinjanja i spuštanja po nagibu, istaknula je ravnateljica Dječjeg vrtića "Sunce", Mirjana Miočić.