Kako bi se smanjio broj prometnih nesreća u kojima sudjeluju vozači pod utjecajem alkohola kao i mladi vozači te broj osoba stradalih u tim nesrećama i time povećala razina sigurnosti prometa na cestama, od 14. (subota) do 15. svibnja (nedjelja) na području Policijske uprave zadarske provesti će se pojačani nadzor vožnje pod utjecajem alkohola/droga i mladih vozača.

Tijekom pojačanog nadzora vozila i vozača, posebna pozornost će biti usmjerena prema vozačima koji upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola i opojnih droga, zatim na prekršaj upravljanja vozilima za vrijeme zabrane, prekršaj upravljanja vozilima prije stjecanja prava na upravljanje te prekršaj upravljanja tehnički neispravnim vozilima i vozilima kojima je istekao rok važenja prometne dozvole.

Analizom stanja sigurnosti na području Policijske uprave zadarske za mjesec travanj 2022. godine u odnosu na isto razdoblje 2021. godine, razvidno je povećanje u ukupnom broju prometnih nesreća za 18,3%, dok je smanjen broj smrtno stradalih osoba za 100%, smanjen broj teško ozlijeđenih osoba za 66,7% te je smanjen broj lakše ozlijeđenih osoba za 50%.

U sklopu pojačanog nadzora, policijski službenici sankcionirati će i sve ostale uočene prekršaje kojima se grubo narušava sigurnost cestovnog prometa, a posebnu pozornost posvetiti će mladim vozačima.