„Ima logike, samo nema Sulje da postavlja kabel", poanta je jednog poznato građevinarskog vica s Mujom i Hasom u glavnim ulogama, a koja se očigledno može primijeniti i na radove na Puntamici, u Ulici Antuna Gustava Matoša a sada i Putu Matije Gupca.

Nakon dana i tjedana kopanja rupa, dizanja prašine, polaganja cijevi i kablova, prekjučer je napokon postavljen asfalt u Ulici Antuna Gustava Matoša. No svi koji su mislili da je agoniji kraj prevarili su se. Radnici i mehanizacija prešli su semafor kod Ekonomske škole i nastavili kopati putem prema Žmirićima. Svi oni koji su imali privilegij skrenuti desno na semaforu sada su ga izgubili, a dobili su ga oni koji napokon mogu prema Puntamici.

Zbog loše ili nevidljive signalizacije koju su povremeno zaklanjali kamioni angažirani na gradilištu, mnogi koji su se spuštali prema križanju bili su iznenađeni što ne mogu dalje. Dobar dio njih okretao se na gradilištu i tako ometao i radove i promet u svim smjerovima. Onima koji su najavljivali da će radovi završiti do kraja svibnja, izražavamo duboku skepsu i dojavljujemo - neće završiti.